Антрацит із зони АТО можуть пустити вже сьогодні

Антрацит із зони АТО можуть пустити вже сьогодні

Оновлено
Укрінформ
Поставки антрацитового вугілля із зони проведення антитерористичної операції можуть поновитися вже сьогодні.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин у понеділок на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як тільки ми відновимо лінію "Каховська-Титан", постачання (антрацитового вугілля - ред.) із зони АТО буде відновлено. Я знаю, що вагони, які уже були навантажені, готові до відправки. Як тільки буде розуміння наших кроків, я думаю, що постачання буде відновлено. Це вже сьогодні може відбутися. Мова йде про легалізовані схеми постачання", - сказав міністр.

Він пояснив, що відновлюючи одну з ЛЕП, Україна незначною мірою поновлює електроживлення на території Криму. Водночас, це не вирішить проблеми з електропостачанням і кримсько-татарські активісти матимуть можливість продовжувати свою акцію.

"Частина йде на забезпечення Херсонської області, частина - на непідконтрольну територію. Це не більше 200 мВт. Мені складно оцінити, що це їм дозволить, у будь-якому випадку, це не більше 20% від того об'єму, який вони споживають", - розповів Демчишин.

"Губернатор Херсонської області занепокоєний ситуацією із забезпеченням області електроенергією. Були відключення у п'ятницю протягом двох годин, сьогодні знову є такі перебої. Я неодноразово звертався до кримсько-татарських активістів дозволити включити лінію "Каховська-Титан", якої було б достатньо, аби забезпечити базове електропостачання у Херсонську область", - додав він.

Міністр наголосив, що на даний момент пріоритетною проблемою є вирішення питання енергопостачання Херсонщини.

"Робота за іншими трьома лініями поки не ведеться", - підкреслив Демчишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-