Асоціацію з Україною ратифікували всі країни ЄС

Асоціацію з Україною ратифікували всі країни ЄС

Укрінформ
Угоду про асоціацію Україна-ЄС ратифікували всі країни Євросоюзу.

Про це повідомляється у Твіттері Президента Петра Порошенка.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі, у п'ятницю, 20 листопада, усі парламенти Бельгії ратифікували асоціацію Україна-ЄС.

"Сьогодні Парламент Брюссельського столичного регіону схвалив проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Відповідне рішення позначило завершення юридичних процедур зі схвалення Угоди усіма суб’єктами федерації Бельгії", - заявили у Посольстві України в Бельгії..

У диппредставництві зазначили, що у Бельгії діє одна з найскладніших внутрішньодержавних процедур ратифікації міжнародних угод, яка передбачає їхнє схвалення парламентами як на федеральному рівні, так і на рівні кожного з суб’єктів федерації (регіонів – Фландрія, Валлонія та Брюссель-столиця; спільнот – Франкомовної, Нідерландомовної та Німецькомовної).

Тепер федеральний закон про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС, що був ухвалений 23 квітня 2015 року Федеральним парламентом Бельгії та 13 травня 2015 р. підписаний Главою держави, має бути опублікований в офіційному виданні, після чого набуде чинності.

Як повідомили кореспондентові агентства у Раді ЄС, на сьогодні повну процедуру ратифікації Угоди про асоціацію завершили 23 країни-члени, включаючи передачу до Генерального секретаріату цієї керівної інституції ратифікаційних грамот.

Парламенти решти п’ятьох країн також ратифікували Угоду, але Генеральний секретаріат Ради ЄС ще не отримав ратифікаційні грамоти про це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-