Власником

Власником "української фірми" зі зброєю для ІДІЛ виявився сирієць - ЗМІ

Фото
Укрінформ
Департамент зв'язків з громадськістю та ЗМІ МВС Кувейту поширив фотографії членів викритої мережі радикальних ісламістів, які займалися фінансуванням бойовиків «Ісламської держави» (ІДІЛ) і постачанням їм зброї.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на кувейтське інформаційне агентство KUNA.

До складу мережі входили громадянин Лівану, громадянин Єгипту, п'ять громадян Сирії, два громадянина Австралії та громадянин Кувейту.

За інформацією кувейтських правоохоронців, головним організатором відправки терористів за кордон, фінансування ІДІЛ і логістичної підтримки терористичного угруповання виявився громадянин Лівану Усама Мухаммад Саід Хайят (народився у 1975 році в Кувейті, де і проживає зараз). Він також займався адмініструванням сайту з радикальним контентом, проектуванням марок і логотипів з символікою ІДІЛ та переводив гроші на рахунки у Туреччині, Сирії і Австралії.

МВС Кувейту повідомляє, що під час допиту Хайят визнав «укладення угод на купівлю зброї і ракет FN-6 для ІДІЛ і що він перебував на постійному зв'язку з керівництвом ІДІЛ в Сирії». За його словами, оборудки відбувалися в Україні з подальшої відправкою зброї на територію Туреччини.

Спільником ліванця був громадянин Сирії Абдулькарім Мухаммад Салім (1962 року народження». Він є торговцем зброєю і має компанію, зареєстровану в Україні. Саме Салім готував партію ракет FN-6 та засоби зв'язку для відправки терористам.

Окремо варто відзначити, що переносний зенітно-ракетний комплекс китайського виробництва FN-6 стоїть на озброєнні збройних сил Бангладеш, Камбоджі, КНР, Малайзії, Пакистану, Перу, Філіппін, Судану. Зафіксовані також випадки використання комплексу членами ІДІЛ і Вільної сирійської армії.

На озброєнні Збройних Сил України ПЗРК FN-6 не перебуває.

Раніше іноземні ЗМІ з посиланням на міністерство внутрішніх справ Кувейту повідомили про викриття і арешт членів міжнародного злочинного осередку, який постачав системи ППО і грошові ресурси «Ісламській державі». За даними ЗМІ, китайські ПЗРК FN-6 нібито перевозилися з України до Сирії через територію Туреччини.

Фото: Куна 

На фото (справа наліво): Абдунасер Махмуд Аш-Шава – громадянин Сирії; Мухаммад Хікмат Мухаммад Тартарі – громадянин Сирії; Абдулькарім Мухаммад Салім – громадянин Сирії; Усама Мухаммад Хайят – громадянин Лівану; Ваіль Мухаммад Багдаді – громадянин Єгипту. Внизу комплекс ПЗРК FN-6

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-