"ЛНР" виганяє спостерігачів ОБСЄ. Місія наказує їм залишатися

Укрінформ
Окупаційна адміністрація так званої "ЛНР" вимагає, щоб двоє спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ забралися з підконтрольної їй території.

Про це заявив на брифінгу у Києві заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перешкоди цього тижня відбулися на іншому, навіть вищому рівні, з боку так званої "ЛНР". Вони зараз вимагають відведення двох наших спостерігачів з районів, які вони контролюють", - сказав Хуг.

Він наголосив, що бойовики "ЛНР" точно не ті, хто визначатиме, де діятимуть міжнародні спостерігачі.

"Дозвольте мені бути дуже чітким з цього питання. Спостерігачі СММ розгорнуті для оперативних завдань. І це рішення приймається Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, а не кимось іншим, і точно, не так званою "ЛНР", - заявив Хуг.

За його словами, два спостерігачі, про яких йде мова, "продовжать виконувати свої обов'язки там, де вони знаходяться".

"Рішення Постійної ради №1117, за яким діє СММ, дуже чітко про це говорить: мандат СММ стосується усієї території України, включно з тими районами, які зараз не контролюються урядом, включно з кордоном між Україною та РФ. СММ продовжить моніторити не лише припинення вогню, а й усі інші аспекти свого мандату, включаючи на територіях, що не підконтрольні уряду України і наразі підконтрольні так званій "ЛНР", - підкреслив заступник керівника СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-