Криворізький виборчком оголосив мером Вілкула

Криворізький виборчком оголосив мером Вілкула

Укрінформ
Міська виборча комісія Кривого Рогу завершила засідання щодо підсумків другого туру виборів на посаду міського голови.

Комісія проголосувала за новий депутатський корпус, призначила сесію на 9:00 ранку 18 листопада і затвердила Вілкула новообраним мером Кривого Рогу, повідомляє Громадське ТБ.

«Відповідно, вони можуть збиратися на сесію міськради та ухвалювати там свої рішення, наприклад, призначення міського голови», — прокоментував дії комісії народний депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Ярослав Маркевич.

ТВК Кривого Рогу розпочала засідання всіх членів комісії ще 17 листопада. Приводом послужили скарги від представника «Самопомочі»  Милобога на зафіксовані фальсифікації під час виборчого процесу на посаду міського голови.

Члени ТВК розглянули скарги, але не взяли їх до уваги, аргументуючи відсутністю достатніх доказів фальсифікацій. На їхню думку, про ці факти заявили лише представники «Самопомочі». Ніхто з присутніх спостерігачів за виборчим процесом, у тому числі журналісти, не бачили фальсифікацій.

Таким чином, о 6:34 ранку на розгляд ТВК головою комісії було піднято питання про визнання Вілкула переможцем другого туру виборів на посаду мера Кривого Рогу. Майже всі члени комісії проголосували «за» це рішення. «Проти» висловилися лише представники «Самопомочі», «РПЛ», «Солідарності» і «Відродження». А партія «УКРОП» утрималася від голосування. Більшість членів ТВК визнали Вілкула новим міським головою Кривого Рогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-