Вибори на Донеччині:

Вибори на Донеччині: "нормандські міністри" обговорили п'ять аспектів

Укрінформ
Глави МЗС країн "нормандської четвірки" 6 листопада в Берліні обговорили питання майбутніх виборів на окупованих територіях.

Про це повідомив журналістам по завершенні зустрічі німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає кореспондент Укрінформу.

"У Берліні глави МЗС 4 країн говорили про 5 аспектів майбутніх виборів, які найближчими днями обговорюватиме і 3-стороння контактна група", - повідомив Штайнмаєр.

Зокрема, йшлося про проблему участі у голосуванні тимчасово переміщених осіб, які партії зможуть взяти участь у цих виборах і як виглядає роль ЗМІ; яке відношення буде мати до них ЦВК України, яка, за словами Штайнмаєра "звичайно, не може взяти на себе відповідальність", хто буде спостерігачем, хто візьме на себе завдання моніторингу, якщо не ОБСЄ".

"Це питання, які слід з'ясувати найближчими тижнями за допомогою голови робочої групи П'єра Мореля", - уточнив міністр. Він висловив сподівання, що досягнення порозуміння щодо цих принципів полегшить досягнення згоди і з інших питань проведення виборів.

Штайнмаєр також нагадав про те, що закон про вибори ще мав бути прийнятий у Верховній Раді. "Я не можу говорити, але це завдання з особливим викликом", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-