ЦВК: На вибори в Маріуполі і Красноармійську треба 5 мільйонів

ЦВК: На вибори в Маріуполі і Красноармійську треба 5 мільйонів

Укрінформ
На проведення місцевих виборів у Маріуполі і Красноармійську Донецької області знадобиться близько 5 мільйонів гривень. 

Про це журналістам заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується видатків, які можуть бути потрібними для проведення голосування у Красноармійську та Маріуполі, ми їх оцінюємо орієнтовно в суму близьку 5 мільйонів", - зазначив голова ЦВК.

Він також сказав, що ЦВК звернеться до Кабміну щодо оплати праці членів Маріупольської та Красноармійської міськвиборчкомів.

"ЦВК сьогодні планує звернутися до Кабміну задля вирішення питання про можливості, або неможливості оплати праці тих членів виборчих комісій, які працювали в Маріуполі і Красноармійську, де голосування не відбулося. Законом подібна аномальна ситуація неврегульована, тому ми звертатимемося до уряду, щоб вирішити відповідне питання",- сказав він.

Нагадаємо, 25 жовтня у Маріуполі і Красноармійську Донецької області виборці не змогли проголосувати на чергових місцевих виборах. У Маріуполі міськвиборчком відмовився забирати виборчі бюлетені з поліграфії, а у Красноармійську міська виборча комісія не видала бюлетені дільничним виборчим комісіям, посилаючись на відповідне рішення суду.

2 листопада ЦВК ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень усього складу обох міських виборчих комісій у зв'язку з системним порушенням чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-