У Павлограді буде другий тур - рішення суду

У Павлограді буде другий тур - рішення суду

Укрінформ
Кандидат у мери Павлограда від "Укропу" Євген Тєрєхов у черговий раз виграв суд у Центральної виборчої комісії.Кандидат у мери Павлограда від "Укропу" Євген Тєрєхов у черговий раз виграв суд у Центральної виборчої комісії.

Цього разу Вищий адміністративний суд України не задовольнив апеляційну скаргу ЦВК на рішення Київського апеляційного адміністративного суду за позовом Тєрєхова про скасування рішення ЦВК щодо рекомендацій територіальній виборчій комісії Павлограда не проводити другий тур виборів мера, повідомив Укрінформу представник ТєрєховаЧитайте також: Кандидат у мери Павлограда позивається проти ЦВК Роман Бабій.

"ЦВК програла. Роз'яснення ЦВК залишилось відміненим", - заявив він за результатами засідання суду і додав, що рішення Вищого адмінсуду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 27 жовтня 2015 року ЦВК на ухвалила постанову №515 про роз'яснення окремих норм закону про місцеві вибори щодо встановлення результатів виборів міських голів великих міст, відповідно до якої ТВК повинні вирішувати питання щодо призначення/непризначення другого туру голосування, враховуючи відомості про кількість виборців станом не на початок виборчого процесу, а на день голосування.

Це рішення безпосередньо стосується міста Павлограда Дніпропетровської області, у якому станом на 1 серпня цього року було зафіксовано 90295 виборців у Державному реєстрі, а на момент голосування 25 жовтня - 89810 виборців.

Незважаючи на ухвалену ЦВК постанову, Павлоградська ТВК 28 жовтня прийняла рішення про проведення другого туру виборів міського голови.

Наступного дня Київський апеляційний адміністративний суд за позовом Тєрєхова ухвалив рішення про визнання протиправною та скасування зазначеної постанови ЦВК не проводити другий тур виборів у Павлограді. Колегія суддів встановила, що ЦВК вчинила протиправно, прийнявши дану постанову. Суд вважає, що при визначенні доцільності проведення другого туру потрібно керуватися кількістю виборців у станом на 1 серпня 2015 року, яке було вказано на офіційному сайті ЦВК і в газеті "Голос України". Водночас ЦВК оскаржила постанову суду у Вищому адміністративному суді України.

30 жовтня на брифінгу голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що повторне голосування на виборах міського голови Павлограда таки відбудеться 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-