У суд над Мосійчуком запросили Шокіна

У суд над Мосійчуком запросили Шокіна

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України відклав до 9 листопада розгляд справи народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. До цього часу секретар суду має повідомити генеральному прокурору України Віктору Шокіну про рішення залучити його до засідання суду.

Таке рішення ухвалила в понеділок колегія суддів Вищого адмінсуду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Клопотання про залучення до справи у якості третьої особи задовольнити частково. Залучити генерального прокурора до участі у справі на боці доповідача. Продовжити розгляд даної справи на місяць», - сказав головуючий суддя Сергій Горбатюк.

Він пояснив, що суду потрібен час, щоб повідомити про це Шокіну, тому у суді оголошується перерва до 9 листопада.

Таким чином суд задовольнив клопотання захисника Верховної Ради Аркадія Лаптієва частково. Водночас суд задовольнив вимогу сторони захисту Ігоря Мосійчука про залучення до слухання справи генпрокурора. У клопотанні Лаптієва йшлося лише про залучення Генпрокуратури.

Нагадаємо, у Вищому адмінсуді України розглядається справа про законність зняття Верховною Радою недоторканості, притягнення до кримінальної відповідальності та арешт депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

17 вересня Верховна Рада позбавила Мосійчука депутатської недоторканності та дала дозвіл на його арешт.

18 вересня Печерський районний суд Києва обрав до нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-