Генпрокуратура надала докази у справі Корбана

Генпрокуратура надала докази у справі Корбана

Фото
Укрінформ
Прокурор ГПУ Владислав Куценко на брифінгу в неділю продемонстрував докази у справі щодо діяльності злочинного угруповання у Дніпропетровську.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, прокурор продемонстрував журналістам зброю, гроші, як у гривнях, так і в іноземній валюті, більше 200 печаток різних фірм.

Серед підозрюваних у справі, як відомо, лідер «Укропа» Геннадій Корбан.

«Щодо Фонду оборони країни, то люди перераховують гроші на армію. Вони тут, на столі, частина. Причетні до Фонду вчора заявили, нібито «ми цей Фонд поповнювали, а нас хочуть засудити». Але, крім тих, хто сказав «ми», багато простих громадян перераховували гроші на цей Фонд. З Фонду 7 мільйонів вийшли на фірми, які навіть не зареєстровані, не подають податкову звітність. Будуть оприлюднені й інші деталі. Слідство ще триває», - сказав Куценко.

Як пояснив прокурор, серед наявних у ГПУ доказів у справі злочинного угруповання у Дніпропетровську - підробні печатки, акумулювання на фондах грошових коштів, викрадання людей, наявність приватного автомобіля для прослуховування, зброя.

Водночас Куценко наголосив, що Генпрокуратура не порушує законодавство, показавши докази діяльності злочинного угруповання.

«Згідно із законом дозволяється з дозволу слідчого або прокурора частину інформації щодо проведення слідства надавати суспільству, ЗМІ. Враховуючи спроби дискредитувати СБУ та ГПУ вчора на окремих телеканалах та у пресі, ми прийняли рішення продемонструвати вам правду», - сказав Куценко.

Нагадаємо, вчора відбулося затримання лідера УКРОПу Геннадія Корбана, йому інкримінується декілька статей, зокрема, щодо організації злочинного угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-