Вибори в Маріуполі: у БПП чекають

Вибори в Маріуполі: у БПП чекають "подачі" від союзників по коаліції

Укрінформ
У Блоці Петра Порошенка стверджують, що голосів для ухвалення законопроекту про призначення іншої дати голосування у Маріуполі вистачає.

Про це після завершення робочої наради керівників фракцій коаліції заявив перший заступник фракції БПП Ігор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За цей законопроект (щодо визначення нової дати голосування у Маріуполі - ред.) голоси є, але не хочемо, щоб нас знову звинувачували, що ми голосуємо поза межами коаліції у цьому питанні, голосуємо з Опозиційним блоком. Тому ми чекаємо від наших колег, а ми віддали пас, зараз м'яч на полі «Самопомочі» й «Батьківщини», і ми чекаємо від них їх позиції», - сказав Кононенко.

Народний депутат нагадав, що БПП та «Народний фронт» наполягають на вирішенні питання з виборами у Маріуполі шляхом призначення нової дати голосування, а «Самопоміч» та «Батьківщина» вимагають заново розпочати виборчий процес.

Водночас, за словами Кононенка, позиція останніх суперечить Конституції.

«Ми чекаємо і продовжуємо консультуватися з нашими колегами по коаліції, бо вважаємо, що це політичне питання і воно повинно бути узгоджено всіма членами коаліції і проголосоване, у першу чергу, коаліцією», - підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, 25 жовтня у двох містах - Маріуполі й Красноармійську Донецької області виборці не змогли проголосувати на чергових місцевих виборах. У Маріуполі міськвиборчком відмовився забирати виборчі бюлетені із поліграфічного підприємства, а Красноармійська ТВК не видала бюлетені дільничним виборчим комісіям, посилаючись на відповідне рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-