Порошенко й Бердимухамедов зустрілися

Порошенко й Бердимухамедов зустрілися "віч-на-віч"

Укрінформ
В Ашгабаті відбулася офіційна церемонія зустрічі Президента України Петра Порошенка та Президента Республіки Туркменістан Гурбангули Бердимухамедова.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Урочиста церемонія в центрі столиці Туркменістану на площі Незалежності розпочалася з виконання гімнів України та Туркменістану, після чого глави двох держав оглянули стрій воїнів почесної варти та представили свої делегації. По завершенні церемонії розпочалася зустріч Петра Порошенка та Гурбангули Бердимухамедова у форматі "віч-на-віч" в президентському палаці Рухиєт", - йдеться у повідомленні.

Після двосторонньої зустрічі президентів відбудуться українсько-туркменські переговори у розширеному складі за участю Президента України Петра Порошенка, віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка, міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського, інших урядовців та туркменської делегації на чолі з Президентом країни.

У ході візиту до Туркменістану заплановане також підписання офіційних двосторонніх документів, зустріч з представниками української діаспори.

Головна тема переговорів присвячена подальшому розвитку співробітництва між двома країнами, активізації міждержавного політичного діалогу на вищому рівні, поглибленню взаємовигідного партнерства у торговельно-економічній, аграрній, енергетичній, фінансовій, науково-технічній, культурно-гуманітарній та туристичній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-