Парубій анонсував

Парубій анонсував "безвізовий" четвер у Раді - наступний

Укрінформ
Крайньою датою для ухвалення парламентом законопроектів, необхідних для виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму з Україною, є четвер, 5 листопада.

Про це на брифінгу після засідання робочої групи заявив перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступний четвер - це фактично крайній термін для прийняття рішення, а ми дуже обмежені в термінах, аби змогли ці законопроекти прийняти у Верховній Раді», - сказав Парубій.

Він зазначив, що до 3 листопада профільні комітети мають завершити опрацювання поправок і підготовку проектів законів із так званого безвізового пакету до другого читання.

За словами першого віце-спікера, найбільше дискусій точиться навколо законопроектів № 2541, № 2542а, які передбачають внесення змін до Кримінального і Цивільного кодексів щодо заарештованого й конфіскованого майна, а також законопроекту 3040 про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

«Вони є, передусім, законопроектами антикорупційними, які мали б на меті створити механізми унеможливлення великих корупційних схем навколо конфіскованого і арештованого майна і зробити більш ефективною діяльність Української держави стосовно арешту тих активів, які були здобуті корупційним шляхом. Я переконаний, власне через це робляться великі спроби, щоб не допустити прийняття цих законопроектів», - підкреслив заступник Голови ВР.

Водночас він зауважив, що робоча група ухвалила рішення звернутися до Міністерства юстиції щодо надання депутатам інформаційної довідки про діяльність подібних агентств і зміни до законодавства у країнах ЄС.

Наступне засідання робочої групи, за словами Парубія, планується провести 3 листопада ввечері вже після завершення опрацювання зазначених законопроектів у комітетах Ради.

Нагадаємо, що 8 жовтня нардепи підтримали в першому читані шість урядових законопроектів, необхідних для виконання Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-