Соболєв – КСУ: Прошу суд не повертатися у часи, коли семеро з вас плювали на Конституцію

Соболєв – КСУ: Прошу суд не повертатися у часи, коли семеро з вас плювали на Конституцію

Укрінформ
Народний депутат Єгор Соболєв під час виступу на усних слуханнях провадження щодо конституційності закону про очищення влади заявив, що у разі скасування зазначеного закону в країні почнуться  «суди Лінча».

«Я не хочу бути Кассандрою... Якщо цей закон буде саботуватися і буде скасований у ключових нормах щодо високопосадовців часів Януковича і щодо суддів, я не знаю сили, яка буде здатна зупинити це суспільство», - зазначив він.

Соболєв додав, що Євромайдан нікуди не дівся, і велика кількість людей пішли на війну і повернулася зі зброєю. У разі якщо КСУ зупинить очищення влади, прогнозує Соболєв, країна вибухне і будуть суди Лінча. 

Нардеп нагадав, що так звана сміттєва люстрація припинилася після набуття чинності зазначеного закону, оскільки люди побачили «правове поле очищення влади».

«Я дуже прошу суд не повертатися у часи, коли семеро з вас плювали на Конституцію», - заявив він, звертаючись до суду.

У свою чергу голова КСУ Юрій Баулін попередив, що у разі подібних висловів Соболєва він накаже виключити йому мікрофон. Після цього очільник КСУ передав слово іншому представнику від Верховної Ради Юрію Селіванову.

Нагадаємо, закон про очищення влади набув чинності у жовтні 2014 року.  До КСУ надійшло два подання від Верховного Суду та одне подання від 47 народних депутатів щодо конституційності деяких положень закону про очищення влади. Згодом КСУ об'єднав три подання в одне провадження. 16 квітня поточного року відбулися відкритті слухання КСУ у даному провадженні, які в той же день були перенесені на невизначений термін у зв'язку з тим, що на розгляд до Верховної Ради були подані зміни до закону, які враховували критику Венеціанської комісії та суб'єктів подання до КСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-