ГПУ каже, що Мельника з-під домашнього арешту не випускали

ГПУ каже, що Мельника з-під домашнього арешту не випускали

Укрінформ
Запобіжний захід екс-ректору Національного університету податкової служби Петру Мельнику не змінювався.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

У відомстві вирішили дати роз’яснення у зв'язку з появою у деяких ЗМІ інформації щодо зміни запобіжного заходу Мельнику. Так, ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-ректора Національного університету податкової служби П. Мельника та інших осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 , ч. 3 та ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України за фактом одержання 177 тис. грн неправомірної вигоди від студентів за сприяння в зарахуванні на п'ятий курс університету бюджетної форми навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра (спеціаліста).

«Під час розслідування вказаного провадження, ухвалою слідчого судді Печерського райсуду м. Києва від 1 жовтня 2015 року задоволено клопотання Генеральної прокуратури України про продовження строку дії запобіжного заходу П. Мельнику у виді домашнього арешту строком на два місяці, тобто до 1грудня 2015р», - йдеться у повідомленні.

Крім того, слідчим управлінням прокуратури Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мельника у розтраті майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 16.10.2015 щодо підозрюваного Мельника застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання у межах строку досудового розслідування тобто до 8 грудня.

"У  вказаному кримінальному провадженні підозрюваному П. Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту ніколи не обирався і не скасовувався", - наголошують у ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-