Україні потрібна матриця для виконання Асоціації - Клімкін

Україні потрібна матриця для виконання Асоціації - Клімкін

Укрінформ
Україні потрібна система імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, аналогічна до тієї, що була створена для впровадження безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Щодо безвізового режиму, то була створена матриця: хто, що, в які терміни і за допомогою яких інструментів має зробити. Ця матриця була покладена на відповідне програмне забезпечення... Це дає можливість відстежувати в режимі реального часу, хто що робить, і найголовніше - хто що не робить, і дуже чітко реагувати», - сказав він.

Міністр зазначив, що чинна система дає змогу звертатися в разі необхідності до політичного рівня з тим, щоб відповідні рішення були прийняті.

«Оця система, чітка матриця має працювати не тільки по відношенню до безвізового режиму. Вона має запрацювати, безумовно, по відношенню до всієї Угоди про асоціацію», - підкреслив Клімкін.

Він нагадав, що сьогодні найбільш критичним питанням є просування по 12 проектах законів, що є у Верховній Раді. «Знову підкреслюю: Європейська комісія не робитиме якісь поступки в оптимальному виконанні нами завдань з реформування. У нас є чіткий перелік завдань. Ключовим завданням є прийняття 12 законів. Я знову-таки закликаю всіх, у тому числі наших парламентаріїв, використати час, який у нас є, для того щоб надати Європейській комісії повну інформацію, щоб знайти консенсус щодо зазначених законів», - зауважив міністр.

Водночас, за його словами, для ЄС важливі навіть не закони, а як працює система, до якої ми прагнемо в межах наближення до європейських стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-