Фірташ

Фірташ "жене" кримський титан на експорт - Чубаров

Укрінформ
ДАК "Кримський Титан", частина акцій якого належить українському олігарху Дмитру Фірташу, отримує сировину з України і експортує готову продукцію через українські порти.

Про це в інтерв’ю паризькому кореспондентові Укрінформу заявив голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Є такий Кримський титановий завод (ДАК "Кримський Титан"), на який постачається сировина з материкової частини України, зокрема, ільменіт, що використовується у виробництві титану. На підприємстві виробляється готова продукція, вона перевозиться на територію України, маркується (вироблено в Україні) і через українські порти йде на експорт", - заявив Чубаров, говорячи про співпрацю з окупантом у Криму.

За його словами, ефект від економічної блокади окупованого Росією Криму можливий лише за умови, коли усі суб’єкти підприємницької діяльності України приєднаються до неї.

"З одного боку, тисячі таких як я їздили по світові і вимагали не визнавати Крим російським, вимагали введення санкцій проти Росії, а в той же час, українські підприємці торгували з самопроголошеною владою півострова", - сказав він, додавши, що через це в української сторони виникли непорозуміння з партнерами, зокрема, з Туреччиною.

Так, за словами Чубарова під час переговорів з турецькою делегацією українська сторона порушувала питання щодо несанкціонованого Києвом заходу у кримські порти турецьких суден. "А нам іноді відповідали: у вас щодня до 350 до 550 великих фур заїжджає на територію півострова, а ви говорите про кілька кораблів", - зазначив він, додавши, що завдяки блокаді українці "повернули кримське питання у політичний дискурс".

Нагадаємо, 50%ДАК "Кримський Титан" (Армянськ) належить компанії OSTCHEM Holding AG, що об'єднує хімічні та гірничо-видобувні активи інвестиційного холдингу Group DF Дмитра Фірташа. Після окупації Криму, російська влада вимагала реєстрації підприємства у РФ.

За даними ЗМІ, понад 400 робітників "Кримського Титану", які проживають на території континентальної України, щодня перетинають адміністративний кордон для того, щоб потрапити на роботу.

Повну версію інтерв'ю Рефата Чубарова читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-