Екс-прем'єра Молдови таки посадили. Поки що на 30 днів

Екс-прем'єра Молдови таки посадили. Поки що на 30 днів

Укрінформ
Суд сектора Боюкань  молдавської столиці виніс вердикт про арешт обвинуваченого у корупції екс-прем’єра Молдови Влада Філата строком на 30 днів.

Про це журналістам після засідання суду повідомив адвокат Влада Філата Ігор Попа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Згідно з етикою, адвокат не має права коментувати рішення судової інстанції. Інстанція винесла вердикт про арешт екс-прем’єра Молдови Влада Філата строком на тридцять днів», - сказав Попа.

За його словами, адвокати мають намір опротестувати рішення судової інстанції в апеляційній палаті Кишинева, а в разі, якщо вердикт буде залишений в силі, вони звернуться до Європейського суду з прав людини.

 Засідання суду закінчилося за кілька хвилин до закінчення триденного терміну попереднього утримання екс-прем’єра під вартою. Перед будівлею суду весь день протестували як прибічники екс-прем’єра, так і його противники.

 За даними прокуратури, у Філата статус обвинуваченого, а для його арешту є всі підстави і докази, які були вилучені в ході додаткових обшуків в офісі і удома у екс-прем’єра Філата.

 Сам Філат, що знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання Центру по боротьбі з корупцією, від присутності на засіданні суду відмовився, попросивши розглянути справу без нього.

 Нагадаємо, у четвер, 15 жовтня, екс-прем’єра Молдови Влада Філата було затримано співробітниками Центру по боротьбі з корупцією на три доби. Він обвинувачується в отриманні від бізнесмена Ілана Шора хабара у розмірі 250 мільйонів євро.

 Якщо провину екс-прем’єра буде доведено, йому загрожує тюремне ув’язнення строком до 15 років і штраф у розмірі до 10 тисяч умовних одиниць. Окрім цього, Філат буде позбавлений права обіймати публічні посади впродовж 10-15 років після закінчення терміну покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-