Канада може скасувати короткострокові візи для українців

Канада може скасувати короткострокові візи для українців

Укрінформ
Опозиційні партії Канади підтримують скасування короткострокових віз для громадян України.

Про це йдеться у відповіді штабів партій Канади на запит Конгресу українців Канади, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зважаючи на тривалі та особливі відносини з Україною та визнаючи понад 1,3 млн канадців українського походження, Ліберальний уряд працюватиме над досягненням цієї мети (скасуванням віз для короткострокових подорожей - ред.)», - повідомила президент Ліберальної партії Анна Гайні.

У свою чергу лідер Зеленої партії Елізабет Мей та представник виборчого штабу Нової демократичної партії також підтвердили, що виступають за скасування віз для короткострокових поїздок українців до Канади.

Водночас, у офісі провладної Консервативної партії на це питання прямої відповіді не дали, обмежившись згадкою про «збільшення можливостей для новоприбулих отримати статус постійних мешканців». «Починаючи із 2006 року ми надали статус постійних мешканців 22 тисячам українців, окрім цього кількість студентів з України зросла на 45%», - повідомила керівник виборчого штабу Консервативної партії Канади Дженні Бірн.

Зазначимо, що 19 жовтня в Канаді пройдуть федеральні вибори за результатами яких буде сформовано новий уряд. Наразі опитування свідчать, що найбільшу підтримку населення має опозиційна Ліберальна партія, від якої на 4% відстає провладна Консервативна і на 13% - Нова демократична, а Зелена партія може отримати всього кілька мандатів. Нині більшість у парламенті країни має Консервативна партія, а посаду прем'єр-міністра вже 10 років обіймає її лідер - Стівен Харпер, відомий своєю проукраїнською позицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-