КВУ: Кандидати масово реєструвались на кілька посад одночасно

КВУ: Кандидати масово реєструвались на кілька посад одночасно

Укрінформ
Під час реєстрації кандидатів на вибори до місцевих рад виявлено значні порушення.

Про це повідомляє прес-служба Комітету виборців України.

"Комітет виборців України заявляє про значні порушення під час реєстрації кандидатів у частині заборони одночасного висування у кількох одномандатних округах (ч. 4, ст. 35). Найчастіше такі кандидати паралельно реєструвалися на посади сільських, селищних голів та депутатами відповідних рад", - йдеться у повідомленні.

За даними КВУ, за схемами одночасної паралельної реєстрації кандидати реєструвалися масово.

"У переважній більшості областей така практика стала масовою. Зокрема, у Черкаській області спостерігачі КВУ фіксували серйозні проблеми з недотриманням норми щодо одночасного висування у Чорнобаївському, Золотоніському та Маньківському районах. У селі Іваньки Маньківського району сільська ТВК зареєструвала відразу трьох осіб кандидатами в депутати сільської ради і одночасно - на посаду сільського голови", - зазначається в повідомленні і наголошується, що такі дії ставлять кандидатів у нерівні умови.

Відомство звертається до Центральної виборчої комісії з проханням роз'яснити, які дії мають бути запроваджені територіальними виборчими комісіямиї в таких випадках.

"КВУ закликає Центральну виборчу комісію невідкладно надати роз'яснення щодо необхідних дій ТВК у зазначених випадках. В іншому разі порушення норми Закону про місцеві вибори може призвести до зниження легітимності виборів в очах суб'єктів виборчого процесу", зазначає прес-служба Комітету виборців України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-