У Росії

У Росії "шиють" шпигунство українському пенсіонеру

Укрінформ
Мосміськсуд почав розгляд кримінальної справи щодо екс-керівника полтавського оборонного заводу «Знамя» Юрія Солошенка, який обвинувачується у шпигунстві. 

Про це повідомляє «Открытая Россия» .

«5 жовтня у Мосміськсуді розпочинається судовий процес у справі колишнього директора полтавського військового заводу «Вимпел» («Знамя» - Ред.) 73-річного Юрія Солошенка. Його звинувачують за статтею «шпигунство» (275 КК РФ)... Справа українського «шпигуна-пенсіонера» цілком таємна. Всі учасники цієї історії повинні зберігати держтаємницю: обвинувачений, адвокати, прокурори, слідчі, родичі», - йдеться у повідомленні.

За словами автора публікації, можна припустити, що Солошенка затримали на заводі в Москві, куди він приїхав на зустріч зі своїм давнім партнером. Повідомляється також, що українського консула до Солошенка пустили після того, як російський консул прийшов до ГРУшників Єрофеєва і Александрова в Києві. Виходячи з цього, автор робить припущення: «І це - вже надія на можливий обмін, на звільнення, на екстрадицію в Україну. Але тільки після вироку».

У 73-річного Юрія Солошенка хворе серце - ішемічна хвороба і тахікардія. Процес в закритому режимі йде швидко, без попереднього засідання. Веде його суддя Расновський, який спеціалізується на шпигунстві і держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-