У Києві провели акцію «Ангели пам’яті»

У Києві провели акцію «Ангели пам’яті»

Фото
Укрінформ
У столиці провели щорічну акцію «Ангели пам’яті» для вшанування Героїв Небесної сотні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найважливіше — це пам'ять! Пам'ять не законсервована, а жива. І живе спілкування з людьми, і те, що ми маємо можливість побачитись в особливому місці для всіх нас. Те, що ми маємо можливість одне одного обійняти і звірити свої годинники, наскільки ми не зневірилися і не склали руки», — зазначила ініціаторка акції Анжеліка Рудницька.

Вона розповіла, що вперше акцію провели в 2014 році на день Святого Миколая. Проте далі її почали проводити саме в лютому. Цьогоріч це вже вдесяте.

Читайте також: Десяті роковини розстрілів на Майдані: протистояння у фото

«Традиційно янголи завжди символізують душі. У нас — це душі всіх, хто віддав своє життя за Україну. Це є Небесна сотня і сотні, тисячі українців, які віддали своє життя вже в російсько-українській війні», — додала Рудницька.

Ініціаторка акції також зауважила, що подібні заходи проходитимуть по всьому світові. Вшанують пам'ять Героїв Небесної сотні у такий спосіб у європейських країнах, США, Канаді, Австралії, Бразилії, ПАР та інших.

У Києві провели акцію «Ангели пам’яті» / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, акція «Тихі ангели» була започаткована як символічна щорічна традиція поминати загиблих за Україну білими паперовими ангелами. Щороку українці в усьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу, які символізують загиблих за Україну та віру в перемогу. У Києві паперових ангелів розвішують на деревах поблизу місць розстрілу мирних громадян, які відстоювали своє право за гідність.

Читайте також: У Києві провели церемоніал пам’яті Небесної сотні

Торік акція проходила 18-20 лютого в різних містах України та на кількох континентах. За словами Рудницької, яка спільно з мистецькою агенцією «Територія А» є ініціаторкою заходу, до заходу минулоріч долучилося понад 20 країн - від Австралії до Сполучених Штатів, від Норвегії до Південно-Африканської Республіки, а міст - сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-