Ракетний удар рф знищив унікальні вітражі університету Шевченка

Ракетний удар рф знищив унікальні вітражі університету Шевченка

Фото
Укрінформ
Війська російської федерації ракетним ударом знищили унікальні вітражі в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Як передає Укрінформ, про це КНУ повідомив у Фейсбуці з посиланням на фотографа й автора проєкту Ukrainian Modernism Дмитра Соловйова.

«31 грудня рф у черговий раз обстріляла Україну. Одна з ракет влучила на територію студмістечка КНУ. Вибухова хвиля пошкодила модерністський комплекс біо- і гео- факультетів… І вибила унікальні вітражі 1986 року створення», — зазначив Соловйов.

За його даними, авторкою композицій є видатна українська художниця Лариса Міщенко.

Усього вітражів у КНУ було десять. Присвячені вони розділам біології. Сюжети пропонували викладачі та доценти всіх кафедр. За інформацією Соловйова, уціліли після російської атаки лише три композиції.

«Посеред гармидеру з розбором завалів, вітражі, які необхідно відновлювати, могли викинути на смітник, як це часто у нас буває. Розуміючи цю небезпеку, я помчав у КНУ та зустрівся з деканами обох факультетів. Ми домовились про співпрацю та вирішили відновити унікальний об’єкт української мистецької спадщини. Я окремо наголосив на необхідності саме реставрації, а не створення нової роботи – декани погодились. Тож будемо працювати», — додав фотограф.

Читайте також: Уряд виділить кошти на відбудову пошкоджених 31 грудня будівель університету Шевченка

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня внаслідок чергового масованого удару рф будівлі Виставкового кампусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка зазнали значних ушкоджень.

Фото: Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-