Аеропорту «Київ» виділили земельну ділянку для реконструкції

Аеропорту «Київ» виділили земельну ділянку для реконструкції

Укрінформ
Київська міська рада надала Міжнародному аеропорту «Київ» ім. І. Сікорського земельну ділянку під подальшу його реконструкцію.

Як передає Укрінформ, рішення підтримали 82 депутати, повідомляє Київрада.

За словами депутата Київської міської ради, голови Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайла Терентьєва, прийняття даного рішення посприяє реалізації чергового етапу реконструкції аеропорту.

«Сьогодні ми дали поштовх ще одному етапу реконструкції аеропорту з продовженням злітно-посадкової смуги, підтримавши надання у постійне користування земельної ділянки для розміщення, експлуатації та обслуговування об’єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури та об’єктів зв’язку між вулицями Медовою та Променистою. Наразі на частині зазначеної ділянки утворилося звалище. Під час проведення реконструкції аеропорт зобов’язується компенсувати втрати сільськогосподарського виробництва та забезпечити виконання всіх інших обов’язків згідно з проєктом рішення», – підкреслив Терентьєв.

Читайте також: Більше літаків і туристів: аеропорту «Київ» планують виділити землю для реконструкції

Депутат зазначив, що Київська міська рада вже надавала Міжнародному аеропорту «Київ» ім. І. Сікорського земельну ділянку у постійне користування, результатом чого аеропорт у межах міста зможе приймати літаки «Boeing» з великою пасажиромісткістю, що позитивно впливатиме на пасажиропотік у столиці.

Як повідомлялося, у міжнародному аеропорту «Київ» ім. Сікорського розпочинаються роботи із масштабної реконструкції аеродрому, що передбачає подовження злітно-посадкової смуги, будівництво нових руліжних доріжок та перонів.

КМДА розпорядилась провести реконструкцію на аеродромі міжнародного аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського. Джерело фінансування розробки проєктно-кошторисної документації реконструкції - гроші КП МА «Київ» (Жуляни). Подальше фінансування робіт із реконструкції аеродрому міжнародного аеропорту «Київ» здійснюватиметься завдяки бюджетним або залученим коштам.

Фото: kmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-