9 травня у Києві: скільки чекають людей та де перекриють вулиці

9 травня у Києві: скільки чекають людей та де перекриють вулиці

Карта
Укрінформ
Заявлена кількість учасників масових заходів у Києві 9 травня, становить понад 10 тисяч осіб, порядок забезпечуватимуть близько 2 тисяч поліцейських.

Про це на брифінгу заявив речник Національної поліції Ярослав Тракало, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо столиці, то натепер до Київської міськдержадміністрації надійшло 5 повідомлень про проведення заходів з відзначення річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. ...Заявлена кількість учасників — понад 10 тисяч осіб. Публічну безпеку забезпечуватимуть близько 2 тисяч поліцейських, а також додаткові групи документування та вибухотехніків”, - сказав Тракало.

За його словами, здебільшого заходи проводитимуться у центрі столиці, тож безпосередньо у середмісті Києва заходи безпеки будуть посилені, зокрема передбачені фільтраційні заходи.

“Посилення буде, зокрема, там, де ми очікуємо найбільше скупчення людей - це Арсенальна площа, вулиця Івана Мазепи, Софійська площа, парк Вічної Слави, Європейська площа, майдан Незалежності, алея Героїв Небесної сотні, вулиці Михайлівська та Трьохсвятительська”, - повідомив Тракало.

Він також звернув увагу на те, що 9 травня будуть перекриті для проїзду автотранспорту вулиці Грушевського (від провулку Кріпосного до станції метро "Арсенальна"), Івана Мазепи (від станції метро “Арсенальна” до площі Слави), Лаврська (від площі Слави до перехрестя вулиць Лаврської та Цитадельної), алеї Героїв Крут (від Паркової дороги до площі Слави) і Омеляновича—Павленка (від провулку Хрестового до площі Слави).

“Тому просимо водіїв завтра враховувати ці обставини. Окрім того, ми закликаємо громадян ставитися із розумінням до таких дій поліцейських, які спрямовані виключно на убезпечення киян і гостей столиці від можливих провокацій", - зазначив речник Нацполіції.

Він також закликав учасників заходів не порушувати законодавство, аби всі акції пройшли мирно. За словами Тракала, у разі порушень чи провокацій поліція "діятиме жорсткота відповідно до чинного законодавства".

Читайте також: У Харкові з нагоди Дня пам'яті та примирення поклали квіти на Меморіалі Слави

Речник розповів, що з досвіду минулих років, найбільше масових заходів у ці дні, окрім Києва, проводиться в Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Кривому Розі та деяких інших містах. Тому у цих населених пунктах ситуаційні центри переведені у надзвичайний режим роботи, для реагування на зміни в оперативній обстановці створені посилені слідчо-оперативні групи, вибухотехнічні групи, групи документування, а також резерви особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-