Українського активіста Балуха б'ють у кримському СІЗО?

Українського активіста Балуха б'ють у кримському СІЗО?

Укрінформ
Український активіст Володимир Балух зазнає в Сімферопольському СІЗО тиску і вимагає зустрічі з українським обмудсменом.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"23 січня адвокатові Володимира Балуха вдалося зустрітися на судовому засіданні зі своїм підзахисним. Адвокат повідомив, що на обличчі Володимира Балуха видно сліди фізичної дії. Це говорить про те, що український активіст зазнає тиску в СІЗО №1 Сімферополя. У зв'язку з цим, Володимир Балух і його адвокат наполягають на зустрічі з українським омбудсменом Валерією Лутковською", - повідомили в Кримській правозахисній групі.

Відзначається, що 23 січня відбувалось засідання "Верховного суду" Криму, на якому розглядалася скарга адвоката на незаконність проведення обшуку у будинку Балуха в квітні 2015 року.

"В ході цього обшуку з даху активіста було знято прапор України. Офіційною причиною обшуку була заява невідомої особи про те, що Балух, нібито, вкрав запчастини від трактора. Апеляцію адвоката "суд" не задовольнив", - поінформували правозахисники.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Балух потребує термінової медичної допомоги, оскільки в СІЗО у кримчанина загострилися хронічні захворювання, і 28 грудня минулого року йому вже викликали швидку допомогу.

Володимира Балуха позбавлено волі з 8 грудня 2016 року. Експерти Кримської правозахисної групи заявляють, що у кримського "суду" немає підстав для утримання Балуха в СІЗО, а кримінальне переслідування українського активіста має політичні мотиви і пов'язане з його проукраїнськими переконаннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-