Кримські окупанти схопили імама мечеті

Кримські окупанти схопили імама мечеті "Хан-Джамі"

Укрінформ
У Криму представники окупаційного «Міністерства внутрішніх справ» затримали імама мечеті "Хан-Джамі" Ельмара Абдулганієва.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група Crimean Human Rights Group.

Криму 24 листопада представники "МВС" затримали імама мечеті "Хан-Джамі" Ельмара Абдулганієва. Судячи з опублікованого відео, причини затримання названі не були, як і не було надано постанову про затримання Абдулганієва. Поліцейські доставили кримчанина до "Євпаторійського міського суду".  Особи, які супроводжували Абдулганієва, на засідання суду допущені не були", - йдеться в повідомленні.

За інформацією правозахисників, "суддя" Ізмайлов Руслан Мавліч визнав Абдулганієва винним в зберіганні та розповсюдженні екстремістської літератури.

За словами Абдулганієва, "суд" дав йому півгодини на пошук адвоката, але імам не зміг за цей час його знайти.

На опублікованому відео є запис Аметхана Альмежитова, якого в "суді" представили як свідка проти Абдулганієва. Нібито Альмежитов заявив, що імам поширює екстремістську літературу.

Однак сам Альмежитов повідомив так званому «суду», що він цього не говорив. За словами Альмежитова, "суддя" відмовив йому в ознайомленні з власною заявою для розпізнання свого підпису.

На відео Альмежитов повідомив, що знайдені книжки він бачив тільки в руках співробітника ФСБ РФ.

Фото: crimeahrg.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-