Сина Джемілєва вже готують до виходу на волю - адвокат

Сина Джемілєва вже готують до виходу на волю - адвокат

Укрінформ
Адвокат Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, Микола Полозов розповів про найближчі події в справі свого підопічного, якого він відвідував у колонії.

Про це Полозов повідомив кореспондентові Укрінформу.

«Хайсер зараз знаходиться в загоні. Але можна припустити, що перед звільненням (повинне відбутися в кінці листопада) його посадять у штрафний ізолятор. Це така традиція в колонії. Перед звільненням ув'язнених, як правило, ізолюють. Ймовірно, щоб позбавити контакту, аби не брали від співкамерників звістки на волю», - сказав Полозов.

Хайсер Джемілєв також розповів Полозову, що у нього взяли аналізи. Опосередковано це свідчить про підготовку до звільнення. Для, тих кого звільняють, колонія готує медичну карту. Адвокат нагадав, що в четвер, 27 жовтня, відбудеться засідання з розгляду апеляційної скарги на відмову в УДО. «Думаю, результат цього засідання передбачуваний – відмовлять. Тим більше що до простого звільнення Хайсера Джемілєва з колонії залишиться близько місяця».

Як відомо, син Мустафи Джемілєва Хайсер в травні 2013 року, у дворі власного будинку в Бахчисараї, з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край РФ, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивство з необережності" і засуджений до п'яти років позбавлення волі.

Верховний суд Росії скоротив цей термін на півтора року. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки і 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбування строку на батьківщині Росія відповідала відмовою.

Раніше Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли в Росію, засудили й етапували до колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-