Прокуратура АРК відкрила проти Поклонської справу про держзраду

Прокуратура АРК відкрила проти Поклонської справу про держзраду

Укрінформ
Прокуратура АР Крим вживає заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності співучасників організації та проведення незаконних виборів у Криму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. 

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим порушено кримінальні справи стосовно громадян, які, за даними Центральної виборчої комісії Російської Федерації, були обрані до складу депутатів Державної думи РФ в ході незаконних виборів на території анексованого Криму. Зокрема, мова йде про громадян Бельбека Р.І., Шеремета М.С. та Поклонську Н.В., обраних за списками партії "Єдина Росія", та громадян Бахарєва К.М., Савченко С.Б., Бєліка Д.А. та Козенка А.Д. - обраних за одномандатними округами", - йдеться в повідомленні. 

Порушені кримінальні провадження за ч.1 ст.111 КК України - державна зрада, та за ч.2 ст.110 - посягання на териториальну цілісність і недоторканність України. Санкція першої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 15 років, другої - від 5 до 10 років. 

Раніше Міністерство з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб закликало громадян України, які перебувають на окупованій території півострова, відмовитися від участі в процесах організації, проведення та безпосередньо голосуванні на незаконних виборах до Держдуми РФ. Адже такі дії є порушенням українського та міжнародного законодавства.

Нагадаємо, резолюція Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року підтвердила територіальну цілісність України і не визнала зміни статусу Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Резолюцією Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) від 25 червня 2015 року визнано конфлікт в Україні російською агресією, а Крим - окупованою територією.

Резолюцією Європарламенту від 4 лютого 2016 року засуджується незаконна анексія Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і вказується на неприпустимі утиски з боку окупаційної влади основоположних прав людини на півострові.

З огляду на це, на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Криму та Севастополя поширюється дія Конституції та законів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-