Окупанти чинять тиск на дітей кримського правозахисника - адвокат

Окупанти чинять тиск на дітей кримського правозахисника - адвокат

Укрінформ
Адвокат Олександр Попков повідомив про тиск на дітей відомого кримського правозахисника Еміра-Усейна Куку, який перебуває зараз під арештом.

Про це Попков повідомив у Фейсбуці.

"Інспектор у справах неповнолітніх спочатку вимагала привезти дітей (Еміра-Усейна - ред.) для давання пояснень проти тата, а коли їй відмовили, почала здійснювати різні маневри, щоб спіймати дітей без батьків. Наприклад, учора прийшла до школи і домовилася, щоб дітей викликали на дві години раніше. Сьогодні чатує на дітей у школі і збирає характеристики на дітей і сім'ю", - пише Попков.

Коли він телефоном роз'яснив "уповноваженій", що її дії з "вилову дітей без батьків" є протиправними, вона сприйняла це як погрозу і вимагала пред'явити договір і дати адвокатське пояснення, чому діти відмовляються від пояснень з приводу батька.

Раніше, за словами Попкова, дітей Еміра-Усейна Куку переслідував такий собі "персонаж, який представився ФСБшником". Він розповідав маленьким дітям, "як погано папа вчинив і за це довго сидітиме у в'язниці". Після того як захист Куку попросив російські "органи" притягнути цю людину до відповідальності, російські силовики "не змогли" встановити його особу (маючи повне ПІБ та адресу). Натомість услід була розпочата перевірка "поганого виконання батьківських обов'язків Емір-Усейном Куку". Прокуратура побачила ознаки злочину (ст.156 КК РФ) в тому, що "своєю бездіяльністю" Емір-Усейн, який на той момент сидів у СІЗО під арештом, допустив вищеописану ситуацію.

Зараз діти правозахисника бояться ходити до школи і сидять удома. "А дорослі бояться, що за дітьми прийдуть люди в масках і з автоматами", - резюмує адвокат.

Як повідомлялося, Емір-Усейн Куку був затриманий 20 квітня 2015 року за обвинуваченням у членстві в організації "Хізб ут-Тахрір". Правозахисник провину не визнає. 5 вересня так званий суд Київського району міста Сімферополя продовжив йому арешт на три місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-