Росіяни в Криму шпигують за прикордонниками з вертольотів та аеростатів

Росіяни в Криму шпигують за прикордонниками з вертольотів та аеростатів

Укрінформ
На адміністративному кордоні з тимчасово окупованим півостровом Крим за минулу добу було зафіксовано прольоти чотирьох російських вертольотів.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Протягом вчорашнього дня прикордонники спостерігали 4 російських вертольоти в небі над адмінкордоном з Кримом. Це були вертольоти МІ-8 і МІ-24 ЗС РФ. Минулої доби українські військові спостерігали 7 вертольотів. Здійснювали польоти уздовж адмінкордону без його перетину", - зазначив він.

За словами Слободяна, прикордонники продовжують спостерігати використання російськими військовими аеростатів, які висять у повітрі на висоті близько 1 км: "З їх допомогою також ведеться повітряна розвідка. І до вчорашнього дня зберігалася динаміка під'їзду невеликих груп автомобільної або бронетанкової техніки до позицій ЗС Російської Федерації, які розташовані на адмінкордоні".

Він зауважив, що така активність спостерігається протягом кількох останніх днів. Вона почалася ще перед так званими виборами в Держдуму. У Держприкордонслужбі припускають, що активність на адмінкордоні ЗС РФ пов'язана з навчаннями "Кавказ-2016".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-