МЗС готує ноту Росії за вояж Шойгу до окупованого Криму

МЗС готує ноту Росії за вояж Шойгу до окупованого Криму

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з неузгодженим з українською стороною перебуванням на її території міністра оборони РФ Сергія Шойгу і надішле відповідну ноту МЗС Російської Федерації.

Про це у коментарі Укрінформу заявила речник міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"МЗС України висловлює протест у зв'язку з неузгодженим з українською стороною перебуванням на суверенній території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, міністра оборони Росії", - сказала вона. 

Речник МЗС наголосила, що перебування Шойгу на території АРК Крим є відвертим нехтуванням з боку російської влади державним суверенітетом України.

"Це ще раз свідчить, що Росія свідомо і демонстративно нехтує статутом ООН, принципами і нормами міжнародного права. Ми надішлемо відповідну ноту протесту російському зовнішньополітичному відомству", - повідомила Беца.

Як передавав Укрінформ, міністр оборони Росії Сергій Шойгу прибув сьогодні в окупований Крим з метою особисто проінспектувати хід стратегічних навчань "Кавказ 2016".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-