Справа Чийгоза: судді

Справа Чийгоза: судді "засипають" відмовами клопотання захисту

Укрінформ
На суді над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом слідують відмови за клопотаннями захисту. Почався допит першого потерпілого.

Про це адвокат Микола Полозов повідомляє в Твіттері.

"Починається восьмий судовий день процесу у справі Ахтема Чийгоза. Сьогодні привели чотирьох потерпілих... Знову заявляю клопотання про те, щоб Чийгоза доставили до зали суду. Судді в черговий раз відмовляють... Захист заявляє клопотання про витребування документів про легітимність "самооборони Криму" на період 26.02.14... Суддям не цікаві правові підстави діяльності "самооборони Криму" у період 26.02.14. – відмова... Захист заявляє клопотання про призначення у відношенні потерпілого Соловйова судово-медичної експертизи. Прокурор проти. Судді відмовляють", - пише Полозов.

Адвокат уточнив, що захист повторно заявив клопотання про експертизу потерпілого Соловйова з іншим формулюванням питань експертам. Повторна відмова.

Почався допит потерпілого: Дудкін Олег Володимирович з прокремлівської "четвертої роти народного ополчення".

Нагадаємо, Чийгоза утримують у катівнях ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. По сфальсифікованій кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених.

Так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Йому інкримінують організацію масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджи та Алі Асанову.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-