Суд над Чийгозом затягується через відсутність відеозв'язку з СІЗО

Суд над Чийгозом затягується через відсутність відеозв'язку з СІЗО

Укрінформ
У суді над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом оголошено 20-хвилинну перерву.

Про це повідомляє у Твіттері адвокат Микола Полозов.

"Засідання у справі Ахтема Чийгоза розпочалося з оголошення судом перерви на 20 хвилин через відсутність відеозв'язку з СІЗО", - пише Полозов.

Чийгоза утримують у застінках ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. У сфальсифікованій кримінальній справі про масові безлади під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених. Троє з них - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджи та Алі Асанов - містяться у СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв - чекають вироку вдома, їх узяли на поруки. У Росії правозахисний центр «Меморіал» визнав політв'язнями фігурантів «справи 26 лютого», які утримуються під вартою, - Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджи.

Як повідомляв Укрінформ, так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Чийгозу інкримінують організацію масових безладів біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджи та Алі Асанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-