Суд у Криму відхилив низку клопотань Чийгоза – адвокат

Суд у Криму відхилив низку клопотань Чийгоза – адвокат

Укрінформ
Підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" відхилив клопотання заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза про припинення окремого процесу проти нього до рішення апеляції за відповідною скаргою.

Як заявив адвокат Микола Полозов, після цього судді відмовили у задоволенні ще низки клопотань, інформує Радіо Свобода.

"Ахтем Чийгоз заявив клопотання про допуск в зал суду громадян і засобів масової інформації. Судді заявили, що ніхто не перешкоджає доступу громадян до суду над Чийгозом і відмовили в задоволенні його клопотання", – повідомив адвокат.

За його словами, потім пішло клопотання Чийгоза про ведення аудіозапису судом засідання, на що також отримав відмову. Судді лише дозволили оголосити перерву для конфіденційного спілкування підсудного з захистом.

У вівторок, 2 серпня, в Сімферополі підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" почав розглядати по суті "справу 26 лютого" щодо одного з фігурантів – Ахтема Чийгоза. За рішенням суду, засідання проходить у вигляді відеоконференції.

20 липня суд на закритому засіданні вирішив окремо розглядати провадження щодо Чийгоза і окремо щодо інших фігурантів "справи 26 лютого".

Правозахисний центр "Меморіал" в Росії визнав політв’язнями фігурантів "справи 26 лютого", які утримуються під вартою – Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

Як відомо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, що брали участь у мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії "Русское единство". На той момент цією структурою керував нинішній очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов.

Події відбувалися 26 лютого 2014 року. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб зазнали тілесних ушкоджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-