Киян закликають до обговорення Статуту територіальної громади

Киян закликають до обговорення Статуту територіальної громади

Укрінформ
У столиці групи експертів, представників місцевої влади, громадських організацій розпочали роботу над розробкою концепції оновленого Статуту територіальної громади міста, так званої муніципальної Конституції.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів заступник голови КМДА Олексій Резніков.

"Київ формально, де-юре має Статут територіальної громади міста, який був у 2002 році підтриманий Київською міською радою... Але цього документа сьогодні як міської локальної конституції є недостатньо - правовідносини, які склалися в суспільстві під час останніх подій приблизно 10 років в Україні, показують, що є велика нагальна потреба провести узагальнення й розробити оновлення, нову редакцію Статуту", - сказав він.

Резніков зауважив, що раніше існувало вже кілька спроб зі зміни Статуту, проте жодна з них не закінчилася ухваленням Київрадою оновленої його редакції.

За словами заступника голови КМДА, наразі триває процес роботи над концепцією Статуту, тобто того, яким саме має бути документ, які розділи містити, які права регулювати тощо.

"Думаю, ця робота забере у нас не один місяць. Після того, як ми дійдемо спільної згоди, якому ж бути Статутові територіальної громади міста Києва, почнеться робота ще більш складна - над розробкою самого вже документа", - підкреслив він.

У цьому зв'язку Резніков закликав киян активно долучатися до громадського обговорення концепції Статуту, які, на його думку, повинні відбутися при громадських радах в усіх районах столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-