Міноборони навчить журналістів працювати

Міноборони навчить журналістів працювати

Укрінформ
В одному з військових центрів Міністерства оборони планують провести навчання для 100 цивільних журналістів щодо роботи у зоні АТО.

Про це заявила начальник управління комунікацій та преси Міноборони Оксана Гаврилюк під час обговорення в Укрінформі особливостей роботи журналістів в зоні проведення АТО, ініційованого заступником міністра інформаційної політики України Тетяною Поповою.

"Буквально за місяць плануємо навчати близько ста цивільних журналістів. Навчання проводитиметься за кількома напрямками, в тому числі з приводу того, що можна показувати, чого краще не показувати. Приділятимемо увагу й медичній підготовці журналістів, які працюють у зоні конфлікту. Навчання будуть максимально наближеними до реальних умов, які є в зоні проведення АТО", - сказала Гаврилюк.

За її словами, журналістів відбиратимуть на конкурсній основі, а навчатимуть їх міжнародні й українські експерти.

"Навчання буде проходити в одному з наших військових центрів, скоріше за все це буде Міжнародний центр миротворчості і безпеки, що в Яворові", - додала Гаврилюк.

А поки що спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов закликав журналістів дуже ретельно відбирати інформацію, повідомляючи про події у зоні АТО, аби не зашкодити військовослужбовцям.

"Самоцензура - те, що допоможе при висвітленні подій в АТО... Маємо виробити чіткий механізм, який дозволить нам оперативно висвітлювати все те, що відбувається в зоні проведення АТО", - сказав Селезньов.

Читайте також: Журналісти у зоні АТО працюють без касок і бронежилетів - опитування

У цьому зв'язку заступник голови Комітету з питань свободи слова нардеп Ольга Червакова наголосила на необхідності виробити єдині принципи роботи журналістів у зоні АТО.

«Можливо, потрібно започаткувати дискусію всередині журналістського кола, напрацювати правила, які б стали етичним кодексом журналіста в АТО і з'явилися б нові професійні стандарти роботи журналіста у воєнний час», - сказала Червакова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-