Канадські пластичні хірурги прооперують постраждалих в АТО

Канадські пластичні хірурги прооперують постраждалих в АТО

Укрінформ
Команда канадських хірургів у листопаді приїде в Україну, щоб упродовж тижня зробити у Київському військовому госпіталі 100 відновлювальних пластичних операцій постраждалим на Майдані та в зоні АТО українцям.

Про це на презентації проекту "Operation Rainbow Canada" у Києві заявив президент Канадсько-української фундації Віктор Гетьманчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канадська хірургічна місія в Києві запланована на листопад. Головна її мета - направити незалежну команду професійналів хірургів-добровольців, які будуть займатимуться відновлювальною хірургією, зокрема зосередяться на деформаціях після поранень... Канадські медики приїдуть в Україну 7 листопада.  З 10 до 15 листопада вони працюватимуть у чотирьох операційних Київського військового госпіталю і планують виконати близько 100 відновлювальних операцій", - сказав Гетьманчук.

Він розповів, що команда складається з 4 пластичних хірургів, які спеціалізуються на відновленні обличчя, черепа та інших постравматичних деформаціях. Разом з ними також прибудуть анестезіологи, медсестри та адміністративний персонал.

Відповідаючи на запитання, як обиратимуть кандидатів на операцію, Гетьманчук зазначив, що попередні дані щодо тих, хто потребує такого виду медичної допомоги, вже зібрані.

"Процес уже почався: ми маємо дані про всіх таких поранених,  у якому вони стані, а лікарі вибиратимуть, хто буде перший", - сказав він.

Читайте також: Канада готова долучитися до післявоєнної відбудови Донбасу

Голова Канадсько-української фундації також поінформував, що фінансову підтримку для цієї місії було зібрано під час заходу "Об'єднання за Україну", який відбувся в Торонто 11 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-