У Дніпрі зробили першу трансплантацію нирки 15-річній дівчинці

У Дніпрі зробили першу трансплантацію нирки 15-річній дівчинці

Фото
Укрінформ
У Дніпропетровському регіональному медичному центрі родинного здоров’я провели першу надскладну операцію з трансплантації нирки 15-річній дівчинці від її мами.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

“Надскладну операцію провели у Регіональному медичному центрі родинного здоров’я. Це перша трансплантація дитині, яку зробили на Дніпропетровщині”, - поінформував Лисак.

Зазначається, що 15-річній Каті з Кривого Рогу зробили пересадку нирки від її мами. Операція з трансплантації нирки тривала майже сім годин. Одночасно спеціалісти працювали у двох операційних. В операції взяли участь майже 30 лікарів з Дніпропетровського медичного центру родинного здоров’я та “Охматдиту”.

Пересадку дівчинці зробили у п’ятницю. А сьогодні медики повідомили, що вона почувається добре і вже будує плани на майбутнє. Прогнози лікарів оптимістичні.

Читайте також: У 2023 році лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій

Після відновлення та корегування терапії мама з донькою зможуть повернутися додому, де вони не були більше чотирьох місяців.

Саме стільки родина боролася за життя Каті, коли з’ясувалося, що її нирки непрацездатні. Дівчинка пройшла безліч обстежень, виснажливі процедури діалізу, і зрештою перемогла.

Як повідомляв Укрінформ, у прифронтовому Запоріжжі лікарі зробили надскладну операцію - першу в 2024 році пересадку нирки.

Фото: Сергій Лисак, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-