На Львівщині за тиждень від CОVID-19 померли четверо людей

На Львівщині за тиждень від CОVID-19 померли четверо людей

Укрінформ
Чотири мешканці Львівської області минулого тижня померли від коронавірусу, медики закликають вакцинуватися.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«На COVID-19 за тиждень захворів 91 житель Львівщини. Зареєстрували чотири випадки смерті від COVID-19: два – у Львівському, по одному випадку у Стрийському та Самбірському районах. Усі пацієнти були не вакциновані. На стаціонарному лікуванні з приводу COVID-19 перебували 30 пацієнтів, з приводу грипу та ГРВІ – 160 пацієнтів», - розповіла генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

Як зазначила Наталія Літвінська, директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА, після чотирьох років від часу проголошення пандемії COVID зарекомендував себе як найнебезпечніша інфекційна респіраторна хвороба, яка регулярно циркулює. Але завдяки вакцинам ця хвороба стала просто черговим сезонним захворюванням.

«Наша мета полягає в тому, щоб продовжувати захищати тих, хто ризикує отримати важкі наслідки від коронавірусу, а також нагадувати людям про прості та зрозумілі рекомендації. COVID-19 не викликає такої кількості госпіталізацій і смертей, як у перші роки пандемії, але все ще залишається особливо небезпечним для людей похилого віку та людей з іншими захворюваннями», – додала Літвінська.

Читайте також: Захворюваність на грип ГРВІ та COVID в Україні поступово знижується - головний санлікар

Однією дозою вакцини проти COVID-19 у Львівській області щеплені 1 102 787 осіб, двома дозами – 1 039 638 осіб. Першу бустерну дозу отримали 212 030 осіб, другу – 25 824.

Як повідомляв Укрінформ, ще три тижні тому на Львівщині рівень коронавірусу і ГРВІ був вищий за епідпоріг майже на 66%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-