Тренінг зі психологічної допомоги в межах програми «Ти як?» пройшли понад 100 викладачів ВНЗ

Тренінг зі психологічної допомоги в межах програми «Ти як?» пройшли понад 100 викладачів ВНЗ

Укрінформ
Тренінги з надання першої психологічної допомоги в межах реалізації проєкту «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» пройшли майже 140 викладачів вищих навчальних закладів, що спеціалізуються на мистецькій освіті.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

Як зазначається, спільно з Товариством Червоного Хреста України МКІП завершило перший етап тренінгів для фахівців вищих навчальних закладів у сфері мистецької освіти Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Кропивницького та Львова.

Метою таких занять є підвищення рівня обізнаності про те, як піклуватися про власне психічне здоров’я та здоров’я інших людей.

Фахівці навчальних закладів дізналися, як працювати з чутливими темами, підтримувати психоемоційний стан студентів та допомогти людині впоратися зі стресом.

У МКІП наголосили, що тренінги з надання першої психологічної допомоги під час війни є необхідністю, адже більшість людей в Україні відчувають прояви важкого психоемоційного стану та мають адаптовуватися у нових реаліях життя.

Читайте також: Турбота про психологічний стан є питанням виживання для українців - Зеленська

Як повідомлялося, програма ментального здоров’я «Ти як?» створена за ініціативи першої леді України Олени Зеленської у зв'язку з потребою громадян у психосоціальній підтримці. У межах кампанії створена спеціальна сторінка.

У липні в Україні стартувала друга хвиля програми ментального здоров’я «Ти як?», спрямована на розвиток здатності психіки відбивати атаки стресових чинників і подолання стереотипів, які заважають звернутися по допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-