В Україні вперше пересадили легені від живого донора

В Україні вперше пересадили легені від живого донора

Укрінформ
Вперше в Україні лікарі інституту ім. Шалімова виконали операцію з трансплантації легень від живого донора.

Про це у Фейсбуці написала Ольга Богомолець. 

«Фахівці ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова» Національної академії медичних наук України вперше в Україні виконали трансплантацію легень хворій з легеневою гіпертензією. Донорами трансплантатів (нижніх долей легенів) виступили батько та мати пацієнтки. Стан донорів та реципієнта відповідає часу та важкості перенесеного оперативного втручання», - зазначила вона.

Як відомо, трансплантація легень – це високоспеціалізований метод лікування хворих з хронічними обструктивними захворюваннями легень, муковісцедозом, ідеопатичною легеневою гіпертензією тощо. Трансплантації легенів та органо-комплексу серце-легені в Україні потребують більш ніж 1000 хворих.

В більшості випадків трансплантується донорські легені, що вилучені у посмертного донора. Операції з трансплантації легенів від живого донора, що проводяться у разі відсутності донорського органу, є надскладними, потребують високого хірургічного професіоналізму та чіткої організації трансплантаційного процесу.

Фото: espanarusa.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-