USAID квапить Україну зі щепленнями від поліомієліту

USAID квапить Україну зі щепленнями від поліомієліту

Укрінформ
Міжнародні організації стурбовані повільною реакцією України на спалах поліомієліту в країні, що може спричинити поширення цього захворювання за межі країни.

Про це у п'ятницю на прес-конференції у Києві заявила координатор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у справах ліквідації поліомієліту у світі Еллін Огден, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Повільна і неадекватна реакція на спалах поліомієліту в Україні може спричинити поширення цього небезпечного захворювання. Україна має довести світові, що епідемія не буде поширюватися далі. Якщо уряд не вживе всіх необхідних заходів для ліквідації спалаху, це може стати плямою на репутації країни", - сказала Огден.

Вона зазначила, що, згідно з міжнародними нормами, після реєстрації першого випадку захворювання на поліомієліт необхідно за 14-16 днів розпочати масову імунізацію від цього захворювання, а за три-чотири місяці повністю її завершити. "Україна вже відстає від цього графіка - досі не зроблено жодного щеплення проти поліомієліту", - додала фахівець.

За її словами, на всіх щаблях української влади необхідно ухвалити відповідні рішення щодо проведення вакцинації від поліомієліту, а її початок стане чітким сигналом для міжнародної спільноти, що Україна готова до ліквідації спалаху захворювання.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі зауважив, що добре розуміє стурбованість міжнародної спільноти щодо поліомієліту в Україні. "Україна - величезна частина Європи і, природно, що наше неправильне або неповне реагування на цю проблему стане не тільки проблемою України, а й усього континенту, і це дуже серйозно", - підкреслив він.

Квіташвілі подякував усім міжнародним організаціям, які допомагають Україні побороти спалах поліомієліту, і запевнив, що наша країна дотримуватиметься тих стандартів та інструкцій, які існують у світі. У цьому контексті міністр поінформував, що вчора ввечері зустрічався із Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком з цього приводу.

"Нам було дано чітку вказівку, на підставі чого я вже сьогодні підписав наказ про план дій, і ми, виходячи з того, що вакцина вже розвезена по регіонах, можемо видавати інструкцію про початок вакцинації", - підсумував Квіташвілі.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-