Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо перспектив попиту

Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо перспектив попиту

Укрінформ
Котирування нафти знижуються вранці в понеділок, 13 травня, на побоюваннях щодо світового попиту на паливо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Липневі ф'ючерси на Brent зранку 13 травня дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,27 (0,33%), до $82,52 за барель. 10 травня Brent здешевшала на $1,09 (1,3%), до $82,79 за барель.

Червневі ф'ючерси на WTI вранці у понеділок дешевшали на біржі NYMEX на $0,21 (0,27%), до $78,05 за барель. За підсумками минулої сесії вони здешевшали на $1 (1,3%), до $78,26 за барель.

Зазначається, що за минулий тиждень Brent здешевшала на 0,2%, тоді як WTI здорожчала на аналогічну величину.

Минулої п'ятниці негативними чинниками для нафтового ринку стали «яструбині» заяви представників керівництва Федеральної резервної системи (ФРС), які натякнули на збереження ключової процентної ставки на поточному рівні протягом тривалого часу, а також слабкі статистичні дані.

Як повідомив університет Мічигану, індекс споживчої довіри в США в травні опустився до мінімальних за півроку 67,4 пункту з 77,2 пункту місяцем раніше. Консенсус-прогноз аналітиків передбачав набагато помірніше зниження показника до 76 пунктів.

Читайте також: Афганістан збудує транспортний вузол для російської нафти

За даними Baker Hughes, за минулий тиждень кількість нафтових бурових установок, що діють, у США знизилася на три й становила 496 одиниць. Число газових установок збільшилося на одну, до 103.

«Я очікую, що нафта залишиться під тиском на тлі зниження геополітичних ризиків, що триває, пов'язаних із сектором Газа», – зазначила засновниця компанії Vanda Insights Вандана Харі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-