Міноборони виграло арбітражі на понад ₴108 мільйонів

Міноборони виграло арбітражі на понад ₴108 мільйонів

Укрінформ
Міністерство оборони України за рішенням Міжнародного арбітражного суду отримає від іноземних постачальників відшкодування у сумі 2,7 млн дол. (приблизно 108 млн грн) за непоставлений ними товар.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони, передає Укрінформ.

Міжнародний арбітраж ухвалив два рішення, якими присудив стягнути на користь Міністерства оборони України кошти на загальну суму 2,7 мільйона доларів США (приблизно 108 мільйонів гривень).

Рішення стосуються зовнішньоекономічних договорів на постачання речового майна для Збройних сил України. Згідно з укладеними договорами, Міноборони повністю виконало свої зобов'язання та вчасно оплатило вартість товарів. Однак, жоден з іноземних постачальників не поставив товар вчасно. Більше того, деякі контрагенти не привезли частину товару, оплачену за договором.

У звʼязку з цим оборонне відомство звернулося до міжнародного арбітражу щодо стягнення вартості непоставленого товару та штрафних санкцій за несвоєчасне постачання. 

Міноборони також вимагало стягнення відсотків річних за користування коштами.

Арбітраж задовольнив позови Міноборони, й відтепер кошти за непоставлений товар підлягають негайному поверненню відомству. Більше того, арбітраж зобов'язав іноземних постачальників сплатити відсотки, які продовжують нараховуватися на кошти до моменту їх повернення Міноборони.

Читайте також: У Міноборони розповіли про реформу закупівель за стандартами НАТО та опір змінам

"Міністерство оборони України відслідковує виконання постачальниками взятих зобов’язань, аби українське військо отримувало всі види забезпечення вчасно та належної якості. Водночас, Міноборони вживає всіх правових заходів з метою захисту прав та інтересів у відносинах з недобросовісними постачальниками", - наголосили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра оборони Юрій Джигир повідомив, що станом на 10 квітня в Міністерстві оборони відкритих авансів на закупівлю для потреб армії - на 211 млрд грн, які обліковуються як дебіторська заборгованість.

Фото: Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-