НБУ запевнив, що українці зможуть і надалі платити за товари та послуги у зручний для себе спосіб

НБУ запевнив, що українці зможуть і надалі платити за товари та послуги у зручний для себе спосіб

Укрінформ
Громадяни України зможуть сплачувати за товари та послуги, надані ФОП та юридичними особами, як готівкою, так і через перекази грошових коштів.

Як передає Укрінформ, таке роз’яснення надав Національний банк України в Телеграмі.

«У соціальних мережах поширюється недостовірна інформація, що громадяни не зможуть робити перекази чи платити готівкою за послуги чи товари ФОПів і інших юридичних осіб. Це не так», - йдеться в повідомленні.

У НБУ наголошують, що запровадили посилення прозорості операцій з переказу коштів готівкою. Тобто готівкові кошти, переказані громадянами на користь ФОП/юридичних осіб, мають бути обов’язково зараховані надавачами платіжних послуг на рахунки останніх (за номером IBAN) у безготівковій формі.

Читайте також: Нацбанк планує змінити правила обміну пошкоджених гривень

«Тобто для громадян нічого не змінюється: вони як і раніше можуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари ФОПів і інших юридичних осіб – готівкою чи безготівково», - зазначив регулятор.

Як повідомлялося, Національний банк України пропонує для громадського обговорення зміни до організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні. У зв’язку із чим окремі ЗМІ поширили інформація про те, що НБУ планує заборонити суб’єктам господарювання отримувати готівку від фізосіб без відкриття рахунку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-