Гроссі - про контроль на ЗАЕС: Потрібне вчасне проведення інспекцій, щоб уникнути проблем

Гроссі - про контроль на ЗАЕС: Потрібне вчасне проведення інспекцій, щоб уникнути проблем

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі підкреслив, що МАГАТЕ потребує своєчасного доступу та регулярних інспекцій Запорізької АЕС, щоб контролювати її безпеку.

Про це Гроссі сказав перед початком роботи Всесвітнього саміту з ядерної енергії 2024 в Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

«Щоб краще контролювати безпеку нам потрібно посилювати роль міжнародних органів, таких як Міжнародне агентство з атомної енергії. Нам потрібно забезпечити вчасне проведення інспекцій, щоб у нас була можливість уникнути проблем. І нам потрібні конкретні дії», - заявив Гроссі, додавши, що про це, зокрема, будуть говорити на зустрічі.

За його словами, лідери держав та урядів усвідомили, наскільки важливим є ядерне питання зараз. Наразі завдання Агенції розвинути понад 80 проєктів у цій галузі та зробити кроки на рівні державної політики, які дозволять потроїти потужність ядерної енергії до 2050 року.

«Це залежить від кожної країни. Деякі країни потроять, деякі подвоять, але очевидно, що ядерна енергетика відіграє важливу роль в баченні майбутнього. Вона вже забезпечує половину чистої енергії в Європі.», - відзначив Гроссі.

Читайте також: Інцидент на ЗАЕС може зупинити розвиток атомної енергетики у світі - Галущенко

Як повідомляв Укрінформ, Державний секретар США Ентоні Блінкен у рамках візиту до Відня провів зустріч із генеральним секретарем МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, у ході якої було обговорено, зокрема, безпеку українських АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-