АРМА оголосило конкурс на відбір продавця для яхти Медведчука

АРМА оголосило конкурс на відбір продавця для яхти Медведчука

Укрінформ
Агентство з розшуку та менеджменту заарештованих активів (АРМА) оголосило про конкурсний відбір юридичних осіб, яким буде надано право продати конфісковану у Віктора Медчедчука яхту Royal Romance рішенням українських та хорватських судів.

Про це повідомив заступник голови АРМА з питань євроінтеграції Грігол Катамадзе під час прямої трансляції засідання комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів АРМА в Укрінформі.

“Сьогодні на засіданні комісії з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів, ми оголошуємо про конкурс на відбір юридичних осіб, яким буде надано право продати за кордоном конфіскований актив, який належить Віктору Медведчуку, а саме яхту Royal Romance, яка зараз перебуває в Хорватії. Таким чином ми виконуємо рішення українських та хорватських судів, які у 2022 році прийняли рішення заарештувати яхту, передати її в управління АРМА та згодом конфіскувати її на користь держави Україна”, - повідомив Катамадзе.

Читайте також: Близько ₴30 мільярдів конфіскованих в Україні активів РФ спрямували на відбудову - Прем’єр

За його словами, кошти від реалізації яхти будуть направлені на підтримку обороноздатності України.

“АРМА ініціювала зміни до низки постанов Кабміну, що дозволило вперше організувати продаж конфіскованих активів за кордоном”, - додав Катамадзе.

Участь у конкурсі можуть взяти як іноземні, так і українські юридичні особи.

“Якщо особа відповідає всім критеріям відбору, то немає жодних юридичних перепон для допуску українських юридичних осіб до продажу яхти Royal Romance“, - сказав Катамадзе.

На прохання Укрінформу Станіслав Петров, заступник голови АРМА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, уточнив вимоги до майбутнього продавця.

“По-перше, це повинні бути особи, не повʼязані з власником активу, і, по-друге, у них повинен бути досвід реалізації подібних активів”, - зазначив він.

В АРМА очікують, що умови конкурсу зацікавлять насамперед іноземні аукціонні доми, які професійно займаються реалізацією дороговартісних активів.

Читайте також: Україна продасть арештовану яхту Медведчука - рішення уряду

Як повідомлялося, слідчий суддя Личаківського райсуду Львова у квітні 2022 року виніс рішення про передачу яхти Royal Romance Віктора Медведчука в розпорядження Агентству з розшуку і управління активами.

Правоохоронці Хорватії у травні 2022 року заарештували дороговартісну яхту Royal Romance народного депутата від фракції «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука.

Арешт було накладено відповідно до санкцій Європейського Союзу, запроваджених проти політиків і посадовців, яких пов’язують із кремлем.

У січні 2024 року Окружний суд м.Спліт (Хорватія) ухвалив рішення передати судно Royal Romance Україні.

Фото: Matija Djanjesic/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-