Фонд гарантування продає пул активів банку «Фінанси та кредит»

Фонд гарантування продає пул активів банку «Фінанси та кредит»

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж пул активів АТ «Банк «Фінанси та кредит», частина з яких перебуває у заставі Національного банку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"25 березня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «Банк «Фінанси та кредит», частина з яких перебуває у заставі Національного банку України. У складі лоту на аукціон виставлено права вимоги за 10 кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання", - йдеться в повідомленні.

Компанії-позичальники не перебувають у процесі припинення і ведуть діяльність у сфері виробництва фармацевтичних препаратів та матеріалів. Загальна заборгованість за договорами сягає 2,2 млрд грн.

При цьому у заставу банку оформлено, зокрема: єдиний майновий комплекс (нерухоме та рухоме майно, основні засоби) у Львові, площею 36,8 тис. кв. м та об’єкти нерухомості у Києві на вул. Саксаганського загальною площею біля 3 тис. кв. м та на просп. Перемоги, загальною площею 1,7 тис. кв. м.

Читайте також: «Промисловий пул» на ₴294 мільйона: Фонд гарантування продасть активи чотирьох банків

Також у забезпечення виконання зобов'язань за договорами передано прості іменні акції, майнові права на отримання товару, земельні ділянки (загальна площа - 23,7 га) в Київській області.

Початкова ціна лоту – 2,2 млрд грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Як повідомлялось, у лютому 2024 року сума успішних торгів з продажу активів банків, що ліквідуються, становила 178,7 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-