Україна масштабуватиме ВПК за участю німецького бізнесу

Україна масштабуватиме ВПК за участю німецького бізнесу

Укрінформ
Україна залучатиме більше німецьких компаній для масштабування та реалізації чинних проєктів у сфері військово-промислового комплексу (ВПК).

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України за підсумками зустрічі першого віцепрем'єр-міністра України – міністра економіки України Юлії Свириденко з міністром економіки та захисту клімату ФРН Робертом Габеком, передає Укрінформ.

«Україна і Німеччина поглиблюють співпрацю з метою створення спільних оборонних підприємств та інтенсифікують роботу щодо реалізації чинних проєктів. Сторони працюють над тим, аби до справи долучились нові компанії, які планують локалізувати виробництво в Україні», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що під час зустрічі сторони обговорили потенційні можливості для надання Україні озброєння для потреб нашого захисту. Крім того, розглянули можливості для створення спільних оборонних підприємств із німецьким бізнесом, а також прогрес у проєктах, які вже реалізуються. Окремо проговорили про потреби німецького бізнесу, який зацікавлений локалізувати виробництво в Україні.

За словами Свириденко, мова йшла про масштабування військово-промислового комплексу України завдяки німецькому досвіду й технологіям.

Читайте також: Спроможності вітчизняного оборонного сектору цьогоріч зростуть ушестеро - Камишін

Ще однією темою для поглиблення співпраці, яка зацікавила німецьких партнерів, стала сфера розвитку виробництва та промисловості й залучення німецьких компаній до сектору критичних матеріалів. Німецький бізнес виявляє зацікавленість у реалізації відповідних проєктів. Свириденко запросила потенційних інвесторів ознайомитися з перспективним розміщенням виробничих потужностей і проєктами модернізації виробничого сектору України, а також для вивчення можливостей міжгалузевої співпраці в переробній сфері.

Як повідомлялося, німецький виробник зброї Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири заводи. Про це повідомив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер під час презентації результатів діяльності компанії за 2023 рік. Ідеться про виробництво снарядів, військової техніки, пороху та засобів ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-